Kashmirull/Kashmirgetter

All kashmirull i våra produkter kommer från kashmirgetter som lever i yttre Mongoliet. Mongoliet svara för 30% av världens kashmirproduktion.

Kashmirgetterna finns i fyra olika färger vit, beige, varmt grå och brun. Varje färg representerar en speciell getsort som var och en lever i olika områden av Mongoliet.
Getterna föds upp och vårdas av på traditionellt vis av herdefamiljer som bor i tält, så kallade jurtor, och lever i tät gemenskap med sina djur. Getterna strövar fritt i landskapet som helt saknar stängsel.

Tack vare ullfibrernas unika egenskaper kan getterna leva under de extrema klimatförhållandena där temperaturen varierar mellan + 40 grader på sommaren och -40 på vintern.

På våren i mars samlar herdarna in sina getter och kammar dem en och en för hand. Gobi Corporations representanter åker då runt till sina samarbetspartners och köper in den exklusiva ullen och fraktar den till fabriken i Ulan Baatar där företagets 1.250 anställda bereder ullen och förädlar den till världens mest exklusiva ullprodukter.