Kashmir

Kashmir är ett ömtåligt material och därför rekommenderar vi dig att tvätta kashmirplaggen efter ca var fjärde användning. Däremellan går det bra att bara lufta plagget i frisk luft. När du ska tvätta ditt plagg går det bra att tvätta i maskin, använd då ullprogrammet med kort tvätt, aldrig mer än 30 grader. Centrifugera inte plagget. För att skydda plagget så mycket som möjligt är det bäst att använda ett speciellt ulltvättmedel utan alkalier samt tvättpåse. Tänk på att aldrig använda sköljmedel.

Det går även utmärkt att hand-tvätta ditt plagg i ljummet vatten med samma typ av ulltvättmedel. När du ska torka ditt plagg rekommenderar vi att inte vrida ut vattnet utan att försiktigt pressa ut så mycket vatten som möjligt. Lägg sedan tröjan platt på en handduk, kom ihåg att aldrig häng-torka ditt plagg då det lätt tappar formen.

Du kan även kemtvätta kashmir. Får du fläckar som inte går bort när du tvättar är kemtvätt det bästa alternativet.

Vi rekommenderar även att du förvarar dina kashmirplagg mörkt, svalt och liggande, inte hängande. Vänligen notera att vi inte godtar returer som beror på vanskötsel.