Tillverkningen

Våra produkter produceras och tillverkas i Gobis fabriker i Mongoliet. Gobi har 9 fabriker som föräldrar och tillverkar råfibrerna till slutprodukter. Vi är mycket stolta över att få jobba tillsammans med Gobi och sälja deras produkter till våra medvetna konsumenter här i Sverige.

Nedan beskriver vi hur tillverkningen ser ut så att du som konsument ska känna dig trygg med våra produkter och våra samarbetspartners och Gobis fabriker.

Kamning & Sortering

Sedan etableringen 1981 har Gobis fabriker tillverkning av 500-600 ton kashmir, 100-150 ton kamelhårsull och 20-30 ton jakull årligen. Råa fibrer såsom kashmir och kamelull sorteras in i 20 olika kategorier. Detta sker utav några av de mest skickliga medarbetarna då denna sortering görs genom att känna med sina händer och scanna av ullen med ögonen.

Tvätt och färgning

Den sorterade ullen tvättas för att rengöras från smuts, olja och gödsel. Tvättmaskinerna kan tvätta 350-450 kg kashmir-och kamelhårsull per timme. Samtliga tvättvätskor i denna process kommer från Storbritannien och Japan och är helt ofarlig för miljön och för människor.

I färgningen färgas den ull som senare ska bli färgglada tröjor och plagg. Det finns bortom 1000 färger att välja mellan som utvecklats under de senaste 30 åren. Färgämnen och kemikalier som används här är alla ofarliga för miljön från Storbritannien och Schweiz.

Spinneriet och Stickning

Spinningfabriken är hjärtat i tillverkningsprocessen. Fabrikens årliga kapacitet är 180-200 ton spunnet garn. Det finns fem produktionslinjer i spinnfabriken; Kardning, spinning, lindning, dubbelvikling och vridning. Vi har installerat datoriserade spinningsmaskiner med automatiska censorer som förbättrade garnkvaliteten till världsstandarden.

Olika högkvalitativa och fashionabla stickade kläder tillverkas i denna fabrikens 20 produktionslinjer. Full-automatiska och datoriserade stickmaskiner från Italien och Japan används för tillverkning. Det finns två avsnitt i stickfabriken: stickning och sömnad. Fabrikens årliga kapacitet är 700 000 stycken stickade kläder.

Vävning

Vävningsfabriken grundades hos Gobi 1981 och började huvudsakligen producera vävda filtar, men från 1997 har den expanderat till Gobi-2 fabriken. Här producerar fabriken bland annat 45-50 ton kashmirtröjor årligen! Förutom detta kan fabriken skryta med att årligen produceras 220 000-250 000 meter av tunna tyger som bland annat blir fina filtar och halsdukar.

Tester, Sömnad och Skrädderi

Efterbehandlings-fabriken har 3 avdelningar: stickprovning, tryckning och testlaboratorium. Det här är den sista produktionslinjen, så det krävs skicklighet och stor koncentration från anställda. Det finns totalt 23 olika tvätt-, torknings-, döknings- och pressmaskiner i denna fabrik. Den årliga kapaciteten är att bearbeta 700 000 produkter.

Gobi skrädderi grundades 1995. Nu går det med 3 sektioner; Skräddarsydda kläder, klädsel och rengöring och reparation av tjänster. Vi tillverkar alla typer av skräddarsydda produkter med kashmir och kamelull, såsom herr- och kvinnokläder, jackor, kostymer, kjolar, västar och klänningar. Vi tillverkar kläderna med kundernas önskade färger och mönster om 2 dagar. Salongens årliga kapacitet är 15 000 bitar färdiga produkter.